För många har jordgubben en självklar plats på midsommarbordet. Och i år behöver vi inte äta importerade jordgubbar på midsommarafton skrev DN i onsdags. Anders Hagberg som är ordförande för landets bärodlare hos GRO Bär menar att det är tack vare värmen under maj och juni som de svenska jordgubbarnas mognad har säkrats.
Enligt Bärfrämjandet är Sverige under säsongen helt självförsörjande på jordgubbar. De första röda bären kan man hitta i Skåne i slutet av maj, medan man i norr brukar kunna skörda de första jordgubbarna i september.
Vill du imponera på dina gäster ger du dig på att laga/baka årets jordgubbsdessert framtagen av Patrik Fredriksson, som är chefskonditor på Norda och Hotell Post i Göteborg.
Receptet på den krämiga jordgubbsmoussen med rabarber och pistage hittar du här.
Men även om du som vi gör det enkelt för dig och ”bara” tänker äta dina söta svenska jordgubbar med en sked vispad grädde, så vill vi önska dig en riktigt GLAD MIDSOMMAR!
Inlagt av: Emma
Bild från: Emma & Bärfrämjandet