Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 apr 2015

När naturen bestämmer menyn

DSC_0146
I fredags var det premiär för Gunnebo Kaffehus och Krog
att hålla kvällsöppet. Varje fredag och lördag fram till sommaren kan man avnjuta deras säsongsbaserade meny med råvaror från den egna odlingen. Tillagningen sker  över öppen eld i den gamla vedugnen i köket.

Miljön på Gunnebo är fantastisk och extra stämningsfull på kvällen när lugnet lagt sig. Det finns två förrätter, tre varmrätter och två desserter  på menyn och allt är baserat på vilka råvaror som finns tillgängliga just nu. Inför premiären i fredags fanns det både kirskål och nässlor, som hade plockats precis intill husknuten.

Glädje i köket

Glädje i köket

Köksmästare Patrik Sewerin säger att man vill förmedla platsen Gunnebo via maten och det är något man verkligen lyckas med. Passionen för råvarorna syns i varje rätt, inte minst på uppläggen som är konstverk i sig. En klar favorit var jordärtskockspurén till förrätt med kummin, egengjord lufttorkad skinka och black garlic – otroligt gott!

DSC_0151

Jordärtskockspuré med kummin, egengjord lufttorkad skinka och black garlic

DSC_0150

Vedugnsbakad vitkål med ängsbräsma, torskrom och brynt smör

Vedugnsbakad palsternacka med fänkålsfylld fläskssida och hösky

Vedugnsbakad palsternacka med fänkålsfylld fläskssida och hösky

Middagen avslutades på topp med en citrontimjanchokladmousse med syltad morot och karamelliserade hasselnötter – en annorlunda och väldigt god dessert.

Citrontimjanchokladmousse med syltad morot och och karamelliserade hasselnötter

Citrontimjanchokladmousse med syltad morot och och karamelliserade hasselnötter

Vi rekommenderar verkligen ett besök! Boka gör man här.

Foto och text: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt