I fredags var det premiär för Gunnebo Kaffehus och Krog att hålla kvällsöppet. Varje fredag och lördag fram till sommaren kan man avnjuta deras säsongsbaserade meny med råvaror från den egna odlingen. Tillagningen sker över öppen eld i den gamla vedugnen i köket.
Miljön på Gunnebo är fantastisk och extra stämningsfull på kvällen när lugnet lagt sig. Det finns två förrätter, tre varmrätter och två desserter på menyn och allt är baserat på vilka råvaror som finns tillgängliga just nu. Inför premiären i fredags fanns det både kirskål och nässlor, som hade plockats precis intill husknuten.
Köksmästare Patrik Sewerin säger att man vill förmedla platsen Gunnebo via maten och det är något man verkligen lyckas med. Passionen för råvarorna syns i varje rätt, inte minst på uppläggen som är konstverk i sig. En klar favorit var jordärtskockspurén till förrätt med kummin, egengjord lufttorkad skinka och black garlic – otroligt gott!
Middagen avslutades på topp med en citrontimjanchokladmousse med syltad morot och karamelliserade hasselnötter – en annorlunda och väldigt god dessert.
Vi rekommenderar verkligen ett besök! Boka gör man här.
Foto och text: Ann-Sofie Johansson