Tidigt i höstas fick vi i uppdrag att ansvara för PR kring julen på Gunnebo Slott, ett arbete som nu är i gång för fullt.
Förutom julmarknader, julaktiviteter för barn och luciakonsert serveras julmiddag, jullunch och julfrukost. Igår åkte vi dit med en frilansjournalist och en fotograf för att låta köksmästare Patrik Sewerin berätta mer om årets koncept. Samtidigt visade han två av de fem rätter som kommer att serveras vid julmiddagen. Vi blev lika imponerade som alltid! Kockarnas passion är något utöver det vanliga på Gunnebo. Inspirationen kommer från den egna köksträdgården och varje rätt innehåller någonting som skördats på Gunnebo under året. Deras tolkning av julen är långt ifrån det traditionella, klassiska och ofta ”tunga” julbordet.
Här finns mer information om julens mat och bokningsuppgifter.
Vi vill också passa på att tipsa om denna fina recension, som handlar om Gunnebo och som är skriven av Metros matkritiker Carl Reinholdtzon.
Inlagt av: Ann-Sofie Johansson